2022.03.29.

Megnyílt az Amber’s cukrászda, kávézó és bisztró új üzlete az Árkádban

MEGBÍZÓ

Szervita Bisztró Kft.

ÉPÍTÉSZ

B.M.G. Építészek Kft. Göcsei Sándor

SZAKTERVEZŐK

Épületgépész: Centerv Mérnökiroda Kft./ Kővágó Balázs Attila
Elektromos: Szuhamella Roland

KIVITELEZŐ

LJS Construct s.r.o./ Horváth Lajos

FÁZISOK

Vázlatterv: 2021
Kiviteli terv: 2021
Kivitelezés: 2022

BRUTTÓ TERÜLET

196 m2

A kialítandó vendéglátó hely az Árkád Bevásárlóközpont alsó szintjén a Food Court mellett, az egykori Freshland helyén épül. Korábbi étterem egy ideje nem üzemel, berendezéseit elköltöztették, a belső tér félig szétbontott állapotban van.
Az ide költöző új brand, a minőségi cukrász és bisztró ételeket kínáló Amber’s lesz. Részben helyben készülő és részben közeli üzemében kézműves technológiával gyártott, így ide beszállított termékeket forgalmaz, helyben fogyasztásra és elvitelre egyaránt.
A korábbi térszerkezetet csak részben tudjuk megtartani, mivel a fogyasztótér és a kiszolgáló területek aránya erősen eltúlzott a kiszolgálás javára illetve a konyha szinte nyitottan az üzlet frontján, részben a közös közlekedő terekre nyílóan, volt kialakítva. Tervünk szerint a bejárattól hosszan hátranyúló bérlemény hátsó egyharmadában alakítjuk ki az üzemi konyha területet és a korábbi konyha helyére, csak a részben hűtött cukrász termékeket kínáló kiszolgáló pult nyúlik előre. A fogyasztótér területe megduplázódik és az ület profiljának megfelelő új dizájnnal épül át.
A tervezett átalakítás üzlet határoló falain és homlokzatán belül történik. Az átmenő gépészeti rendszerekkel telített, jelentős álmennyezeti tér megmarad, az álmennyezeti sík a jelenlegi magasságban épül újjá. Az üzemi területen a gk előtétfalak és a belső válaszfalak egy része szintén megmaradnak. A válaszfalak többi része bontódik és új gk. falak is épülnek. A homlokzati rács és a tokját kívülről takaró gk. füstkötény megmarad.
A padlószerkezet megmarad, kivéve a konyha területen, ahol az épület üzemeltetője fóliás zsírvédelmet épít ki, majd az üzlet teljes területén új ragasztott gres padlóburkolat készül.
A falak végleges burkolata az üzemi konyhában 2 méterig csempézett, felette festett, a fogyasztótérben különböző színű festések, gipsz anyagú 3d falburkolat és lécezett falburkolat készül. Az álmennyezet különböző színű festésekkel és alá szerelt polisztirol hab gerenda imitációval készül.
A berendezés a tervek szerint üzemi előregyártással és helyszíni beszereléssel épül be, anyaga dekorfóliás bútorlap, és kárpitos ülőfelületek.
Épületvillamosság a szakági műszaki leírás szerint, felbővített kapacitással, új elosztó szekrényből kiindulva készül.
Épületgépészet a meglévő elszívási, zsíros elszívási és befúvási pontokhoz kiépített légtechnikai rendszer kerül átépítésre a megváltozott helyiségkiosztáshoz igazodva. A víz és szennyvíz hálózat szintén az új berendezéshez igazodva átépül.
A tűzvédelmi rendszereket az épület üzemeltetője által kijelölt tervezők és kivitelezők alakítják a tervezett kialakításhoz.