2021.10.15.

Megnyílt az Amber’s cukrászda, kávézó és bisztró új üzlete az Alleeban

MEGBÍZÓ

Fine Shop Kft.

ÉPÍTÉSZ

B.M.G. Építészek Kft. Göcsei Sándor

SZAKTERVEZŐK

Épületgépész: Zolcontact Kft./Bukta Zoltán
Elektromos: Szuhamella Roland

KIVITELEZŐ

Compania Kft / Tóth Mihály

FÁZISOK

Vázlatterv: 2021
Kiviteli terv: 2021
Kivitelezés: 2021

BRUTTÓ TERÜLET

73 m2

A kialítandó vendéglátó hely az Allee Bevásárlóközpont 1. emeletén, az északi bejáratnál lévő nagy átriumra nézően, az egykori Hot’s Café sarokhelyiségének helyén épül. Korábbi kávézó egy ideje nem üzemel, berendezéseit részben elköltöztették, a belső tér nagyjából eredeti állapotban van.
Az ide költöző új brand, a minőségi cukrász és bisztró ételeket kínáló Amber’s lesz. Részben helyben készülő és részben pesti üzemében kézműves technológiával gyártott, így ide beszállított termékeket forgalmaz, helyben fogyasztásra és elvitelre egyaránt.
A korábbi térszerkezetet csak részben tudjuk megtartani, mivel a fogyasztótér és a kiszolgáló területek aránya erősen eltúlzott a fogyasztótér javára. Tervünk szerint a korábbi öltöző-raktár helyén felbővítve alakítjuk ki az üzemi konyha területet és ebből a homlokzat mentén a részben hűtött cukrász termékeket kínáló kiszolgáló pult nyúlik előre. A fogyasztótér területe csökken, az ület profiljának megfelelő új dizájnnal épül át. Az épület közlekedőjéből bérelhető 25 m2-es területen bútorozással fogyasztóteret alakítunk ki.
A tervezett átalakítás üzlet határoló falain és homlokzatán belül történik. Az álmennyezeti tér megmarad, az álmennyezeti sík nagyjából a jelenlegi magasságban épül újjá. Az gk előtétfalak és a belső válaszfalak teljes mértékben elbontódnak és új gk. falak épülnek. A homlokzati rács és a tokját kívülről takaró gk. füstkötény megmarad illetve a sarok helyzet kihasználása miatt a másik homlokzati fronton új bejáratot nyitunk hasonló ráccsal és füstköténnyel.
A padlószerkezet megmarad csak a meglévő gres burkolat bontódik el helyette az új dizájnnak megfelelő ragasztott gres padlóburkolat készül.
A falak végleges burkolata az üzemi konyhában 2 méterig csempézett, felette festett, a fogyasztótérben különböző színű festések, gipsz anyagú 3d falburkolat és lécezett falburkolat készül. Az álmennyezet különböző színű festésekkel és alá szerelt polisztirol hab gerenda imitációval készül.
A berendezés a tervek szerint üzemi előregyártással és helyszíni beszereléssel épül be, anyaga dekorfóliás bútorlap, és kárpitos ülőfelületek.
Épületvillamosság a szakági műszaki leírás szerint, felbővített kapacitással, új elosztó szekrényből kiindulva készül.
Épületgépészet a meglévő elszívási, zsíros elszívási és befúvási pontokhoz kiépített légtechnikai rendszer kerül átépítésre a megváltozott helyiségkiosztáshoz igazodva. A víz és szennyvíz hálózat szintén az új berendezéshez igazodva átépül.
A tűzvédelmi rendszereket az épület üzemeltetője által kijelölt tervezők és kivitelezők alakítják a tervezett kialakításhoz.